کشف 11 منظومه جدید توسط تلسکوپ فضایی کپلر

تیم متخصصان ناسا، سازمان فضایی امریکا، که مسئول برنامه تلسکوپ فضایی کپلر هستند به تازگی موفق شده اند با بررسی تصاویر دریافتی، 11 منظومه جدید را کشف نمایند که یکی از آنها دارای پنج سیاره است. با در نظر گرفتن یافته های جدید، تعداد کل سیاراتی که این تلسکوپ کشف کرده به 60 مورد می رسد. از طرف دیگر تاکنون چیزی در حدود 729 سیاره در خارج از منظومه شمسی مان کشف شده است که رقم قابل ملاحظه ای است.

طبق معمول پس از اکتشافات جدید، گروهی از کارشناسان با بررسی میزان پرتو دهی اجرام آسمانی قادر به تشخیص این موضوع هستند که آیا ستاره مورد نظر دارای سیاراتی به دور خویش است یا خیر. جذاب ترین منظومه ای که در این بین یافت شده را «کپلر 33» نامگذاری کرده اند.

«کپلر 33» ستاره ای بزرگتر و کهنسال تر از خورشید دارد که پنج سیاره در حال چرخش به دور آن هستند. و تمامی این سیارات در فاصله ای کمتر از فاصله مریخ تا خورشید به دور ستاره بزرگ می چرخند و قطر تمامی آنها از زمین بزرگتر است. متوسط قطر این اجرام آسمانی در مقام مقایسه با زمین چیزی در حدود 1.5 تا 5 برابر است.

در مرحله بعد، دانشمندان به ماده ی تشکیل دهنده سیارات می پردازند؛ و بررسی می کنند که آیا آنها هم مانند زمین یا مریخ از سنگ و صخره تشکیل شده اند یا مشابه زحل و مشتری دارای گازهای متراکم شده می باشند. شایان ذکر است که هنوز لیست بلند بالایی پیش روی دانشمندان قرار دارد و آنها باید به بررسی دقیق 2,300 مورد باقی مانده بپردازند.

تصاویری واضح از قمر یوفو مانند زحل به ثبت رسید
مشاهده

{gallery}nasa/11new:68:50:0:1:mootools_slimbox:Galleria{/gallery}

9 مورد از منظومه های تازه یافته شده دارای دو سیاره و یکی از این منظومه ها نیز دارای سه سیاره ای است که در فاصله ای کمتر از ناهید تا خورشید به دور ستاره خود می چرخند.