هر فردی در زندگی خود مرتکب اشتباه می‌شود و تصمیم‌های نادرست می‌گیرد. مهم این است که بتواند از آن‌ها درس بگیرد، فکر کردن به گذشته را کنار بگذارد و آن‌ها را در آینده تکرار نکند.

احتمالا تا به حال این جمله را هزاران بار شنیده‌اید: «اگر می‌خواهید به موفقیت برسید و درآمد بالایی داشته باشید، باید از اشتباهات گذشته‌ی خود درس بگیرید.»  این جمله کمی کلیشه‌ای شده؛ اما اهمیت آن بسیار بیشتر از چیزی است که به نظر می‌رسد. همه‌ی ما در زندگی خود مرتکب اشتباه‌های زیادی می‌شویم؛ اما فهمیدن و درس گرفتن از آن‌ها است که باعث تفاوت انسان‌ها می‌شود. در ادامه‌ی این مقاله‌ به بررسی اشتباه‌هایی می‌پردازیم که حتی افراد میلیونر هم مرتکب می‌شوند اما هرگز آن‌ها را دوباره تکرار نمی‌کنند.

۱- نگران بودن در مورد کسانی که دوستشان ندارند

معمولا زمانی که فردی به موفقیت می‌رسد توجه دیگران را به سمت خود جذب می‌کند. افرادی که ممکن است به موقعیت او حسادت کنند یا از کاری که انجام داده است راضی نباشند. نگرانی در مورد این موضوع و اینکه یک نفر بخواهد همه را از خودش راضی نگه دارد وقت و انرژی زیادی می‌برد و باعث می‌شود تمرکز فرد روی موضوع‌های کم‌اهمیت گذاشته شود. افراد موفق می‌دانند که زمان گذشتن برای چنین افرادی بیهوده است و انرژی خود را برای افرادی می‌گذارند که برایشان اهمیت دارند. این کار میزان اعتمادبه‌نفس و بهره‌وری آن‌ها را افزایش خواهد داد.

در تمام مراحل زندگی فرد کسانی هستند که انرژی منفی دارند و از فعالیت‌های او خوششان نمی‌آید. سعی کنید این افراد را از زندگی خود بیرون کنید یا نادیده بگیرید. این افراد جلوی پیشرفت‌های شما را می‌گیرند و اجازه نمی‌دهند به فردی که دوست دارید تبدیل شوید.

۲- گرفتن تصمیم‌های مهم از روی احساسات

گاهی اوقات یک تصمیم ضعیف احساسی در محیط کار یا در زندگی شخصی می‌تواند تمام موفقیت‌ها و دستاوردها را نابود کند. زمانی که شخصی دچار احساسات شدید می‌شود، ناخودآگاه شروع می‌کند به قضاوت کردن و این موضوع روی تصمیم‌هایی که می‌گیرد تأثیر می‌گذارد. افراد موفق سریع تصمیم‌گیری نمی‌کنند. بلکه کمی به خودشان زمان می‌دهند تا تصمیمی که می‌گیرند متأثر از احساساتشان نباشد.

آیا بازاریابی پادکست برای کسب و کار شما مفید است
مشاهده

۳- صادق نبودن با خودشان

اغلب ما زمانی که شرایط مطابق میلمان پیش نمی‌رود و با شکست روبه‌رو می‌شویم، بهانه می‌آوریم و دیگران را مقصر می‌دانیم. اما افراد موفق می‌دانند تنها خودشان مسئول کارهایی هستند که انجام می‌دهند. مقصر دانستن دیگران هیچ فایده‌ای ندارد؛ حتی اگر واقعا شخص دیگری در این موضوع دخیل باشد. زمانی که شخصی کسب‌وکار جدیدی راه‌اندازی می‌کند، مشغله‌های زیادی در ذهنش ایجاد می‌شود و بیشتر از همیشه به خودش سخت می‌گیرد. در چنین شرایطی اینکه فرد بتواند با خودش صادق باشد و برای هر اتفاقی دنبال مقصر نباشد، قدم بزرگی به سمت موفقیت محسوب می‌شود. پذیرفتن این موضوع کمک می‌کند که از بازخوردهای دیگران استقبال کنید و رفتار اشتباه خود را تصحیح کنید. این کار همچنین کمک می‌کند که به‌عنوان یک کارآفرین یاد بگیرید باید مسئولیت برخی کارها را به دیگران بسپارید.

۴- دروغ گفتن

دروغ گفتن در هر شرایطی بد است؛ مخصوصا زمانی که میزان استرس بالا باشد. دروغ گفتن شاید بتواند اوضاع را در لحظه آرام کند اما در نهایت به یک کسب‌وکار صدمه خواهد زد. گاهی اوقات تنها یک دروغ بزرگ کافی است تا فرد صداقت خود را برای همیشه از دست بدهد. افراد زیادی وجود دارند که ثروت خود را از راه دروغ گفتن به دست آورده‌اند. این افراد شانس بیشتری برای از دست دادن ثروت دارند و همچنین ممکن است به دلیل کارهایی که انجام داده‌اند بی‌اعتبار شوند و کسی حاضر به همکاری با آن‌ها نباشد.

۵- فراموش نکردن تصمیم‌های بد گذشته

تمام زمان، انرژی و پول‌هایی که برای موضوعی گذاشته شده‌اند دیگر احیا نخواهند شد. این هزینه‌ها یک بار پرداخت شده‌اند و فکر کردن به آن‌ها در تصمیم‌گیری‌های آینده کار بیهوده‌ای است. این موضوع یکی از ابتدایی‌ترین مواردی است که در تمام کلاس‌های آموزش مباحث اولیه‌ی اقتصاد گفته می‌شود؛ اما با این حال بسیاری از مردم نمی‌توانند مفهوم آن را درک کنند. افراد موفق شاید مدت‌زمان کوتاهی برای هزینه‌های ازدست‌رفته ناراحت باشند اما بعد از مدتی این موضوع را رها می‌کنند. مطمئنا برای هر شرکتی پیش خواهد آمد که بخشی از درآمد خود را به دلیل تصمیم‌گیری‌ها یا روابط بد از دست بدهد. موضوع مهم این است که این اشتباه مربوط به گذشته است و نباید در آینده تکرار شود. فکر کردن بیش از اندازه به این موضوع می‌تواند شما را از مسیر اصلی منحرف کند و باعث شود فرصت‌های آینده را نیز از دست بدهید. پس اجازه ندهید که اتفاقات گذشته روی تصمیم‌های آینده اثر بگذارد.

آسیب احتمالی کارمندان به هویت و اعتبار برند و نحوه مقابله آن
مشاهده

۶- نگرانی در مورد موضوعات کوچک

میلیونرها مشغله‌های زیادی دارند و اگر بخواهند به تمام موضوعات کوچک رسیدگی کنند باید تمام زمان خود را بابت این کار صرف کنند. دنیا بسیار بزرگ‌تر از آن است که فکر می‌کنید و ما تنها بخش کوچکی از آن هستیم. تصور کردن زندگی در چشم‌اندازهای بزرگ‌تر کمک می‌کند که توجهمان به موضوعات مهم‌تر جلب شود و زمانمان برای رسیدگی به امور کوچک هدر نرود.

۷- پیدا نکردن راهی برای بالا بردن میزان انرژی

افراد زیادی وجود دارند که تمام زندگی خود را به کار اختصاص می‌دهند و فراموش می‌کنند که باید برای خودشان نیز زمان بگذارند. اغلب این افراد بعد از گذشت مدتی دچار فرسودگی می‌شوند. بعد از این اتفاق کسانی که خوش‌شانس باشند و بتوانند دوباره به مسیر برگردند، متوجه می‌شوند که باید بیشتر به خودشان رسیدگی کنند. ورزش کردن، سپری کردن زمان با خانواده، مدیتیشن و هر تفریح دیگری کمک می‌کند که میزان انرژی بدن افزایش پیدا کند.

۸- عوض نکردن طرز تفکر

گاهی اوقات یک‌دنده بودن می‌تواند مفید باشد؛ اما همیشه این‌طور نخواهد بود. هر فردی در طول زندگی خود در شرایطی قرار می‌گیرد که مجبور می‌شود طرز تفکر و درنتیجه تصمیم‌های خود را عوض کند. موفق‌ترین افراد کسانی هستند که همیشه قبل از اقدام کردن تمام شرایط را می‌سنجند و از ایده‌های جدید برای بالا بردن کیفیت تصمیم‌های خود استفاده می‌کنند.

۹- کمک نگرفتن از دیگران

کار کردن با دیگران لازمه‌ی رسیدن به موفقیت‌های بزرگ است. افراد باهوش تصور می‌کنند که در زندگی و کسب‌وکار خود نیاز به کمک و همفکری دیگران ندارند؛ درصورتی‌که چنین طرز فکری کاملا اشتباه است. افراد واقعا باهوش می‌دانند که دیگران بهتر از آن‌ها می‌توانند بعضی کارها را انجام دهند. آن‌ها همچنین می‌دانند به دلیل مشغله‌هایی که دارند نمی‌توانند همه‌ی کارها را به‌تنهایی انجام دهند. بنابراین اطراف خود را با افرادی پر کنید که می‌توانند ضعف‌های شما را کامل کنند و سپس بخشی از وظایف خود را به آن‌ها بسپارید.

راز و رمز گذر از ریاست به رهبری چیست
مشاهده

۱۰- ریسک نکردن

کسانی که همیشه جانب احتیاط را در تصمیم‌گیری‌های خود رعایت می‌کنند نمی‌توانند میلیونر شوند. گاهی اوقات در زندگی باید احتیاط را کنار گذاشت و ریسک کرد. البته ریسک کردن به این معنا نیست که تمام زندگی خود را در معرض خطر قرار دهید. سعی کنید قبل از هر ریسکی تمام جوانب را دقیق بسنجید و با دیگران مشورت کنید. سپس از اشتباه‌های خود درس بگیرید و در تصمیم‌گیری‌های آینده لحاظ کنید.