سایوز فضانوردان را تا پایان ۲۰۱۸ به ایستگاه فضایی می‌برد

جیم برایدنستاین، مدیر ناسا، اعلام کرد علی‌رغم نقص فنی فضاپیمای سایوز، فضانوردان ناسا تا پایان ماه دسامبر (اواخر آذر) به همراه این فضاپیمای روسی به ایستگاه فضایی بین‌المللی فرستاده می‌شوند.

سانحه‌ای که روز ۱۹ مهر اتفاق افتاد، موجب فرود اضطراری دو فضانورد شد. این دو فضانورد، الکسی اوچین از روسیه و نیک هیوج از آمریکا بودند که کم‌تر از ۱ ساعت پس از پرتاب، مجبور به فرود اضطراری در قزاقستان شدند. این دو فضانورد، ساعت ۴:۴۰ دقیقه به وقت شرقی (۱۲:۱۰ دقیقه به وقت تهران) روز ۱۹ مهر از پایگاه فضایی بایکونور قزاقستان از زمین بلند شدند؛ اما سازمان روسکاسموس (سازمان فضایی فدرال روسیه)، حدود ۶ دقیقه پس از پرتاب اعلام کرد که یکی از بوسترهای (تقویت‌کننده) فضاپیما در طول پرواز دچار مشکل شده است.

این نقص باعث شد که فضانوردان، فرود اضطراری به‌حالت بالستیکداشته باشند. تیم‌های نجات، بلافاصله به محل فرود فضاپیمای سایوز رفتند، فضانوردان را به سلامت از فضاپیما خارج کردند و با هلیکوپتر به شهر جزقازغان، نزدیک‌ترین شهر به محل فرود منتقل کردند. روسکاسموس همان زمان اعلام کرد که کمیسیونی را برای تحقیق در خصوص این سانحه تشکیل می‌دهد. ناسا هم اعلام کرد آنچه اتفاق افتاده را به دقت بررسی خواهد کرد.

جیم برایدنستاین، مدیر ناسا، روز سه‌شنبه طی نشست شورای ملی فضایی ایالات متحده در واشنگتن، گفت که تحقیقات در خصوص این سانحه پربار بوده و احتمالا فضاپیمای سایوز برای مدت زیادی از دسترس خارج نخواهد ماند.

برایدنستاین گفت:

به‌خوبی آگاهیم که دلیل نقص فنی چه بوده است. به‌زودی دلیل این خرابی را پیدا خواهیم کرد؛ بنابراین، دوباره با اطمینان پروازها را از سر خواهیم گرفت.

آقای برایدنستاین به علت خرابی فضاپیمای سایوز اشاره نکرد. اما روسکاسموس چند روز قبل اعلام کرد که گزارش اولیه تحقیقات این سازمان آماده شده، اما آن‌ها هم از ارائه‌ی جزئیاتی از علت سانحه خودداری کردند. روسکاسموس اعلام کرد که گزارش نهایی خود را تا روز ۳۰ اکتبر (۸ آبان) منتشر خواهد کرد.

مشخصات فنی مدل ۲۰۱۶ گلکسی J7 سامسونگ فاش شد
مشاهده

اما برخی منابع موثق به خبرگزاری ریانووستی روسیه گفته‌اند که احتمالا یکی از چهار بوستر سایوز، قبل از پرواز به درستی به فضاپیما متصل نشده بود. در حالی که مقامات روسکاسموس گفتند که گزارش نهایی خود را تا روزهای آینده منتشر می‌کنند، اما هنوز مشخص نیست که یافته‌های این گزارش به‌صورت عمومی اعلام شود.

الکسی اوچین و نیک هیوج پس از سانحه اخیر فضاپیمای سایوزاز راست به چپ: الکسی اوچین و نیک هیوج پس از سانحه اخیر فضاپیمای سایوز

مقامات روسی همچنین گفتند که می‌خواهند قبل از اینکه فضانوردان را با فضاپیمای سایوز به مدار زمین ارسال کنند، ۳ پرواز بدون سرنشین را انجام دهند. برایدنستاین گفت که برنامه فعلی اجازه می‌دهد که پرواز بعدی خدمه ایستگاه فضایی روز ۲۰ دسامبر (۲۹ آذر) انجام گیرد.

برایدنستاین گفت:

ناسا تجدید قوا کرده، ما آماده هستیم که مجددا پرواز کنیم. ما در یک ماه‌ونیم آینده تعدادی فضاپیمای روسی سایوز را پرتاب می‌کنیم و انتظار داریم که در ماه دسامبر خدمه‌ی خود را به همراه فضاپیمای سایوز به ایستگاه فضایی بین‌المللی بفرستیم.

خدمه‌ی اکسپدیشن بعدی را فضانورد ناسا مک کلاین، اولگر کوننکوف از روسیه و دیوید سنت ژاک از آژانس فضایی کانادا تشکیل می‌دهند. مقامات ناسا و روسکاسموس اعلام کردند که به الکسی اوچین و نیک هیوج که روز ۱۹ مهر دچار سانحه شدند، در آینده فرصت دیگری برای پرواز به ایستگاه فضایی بین‌المللی داده خواهد شد.

برایدنستاین گفت:

فضانوردان خوشحال نیستند. آن‌ها می‌خواهند در ایستگاه فضایی بین‌المللی باشند و نمی‌توانند منتظر بمانند تا دوباره به آنجا بروند. ما از ذوق و شوق آن‌ها سپاسگزاریم.

ناسا همچنین سپاسگزار است که سیستم خروج اضطراری سایوز، در سانحه اخیر دقیقا همان‌طوری که باید کار کرد. برایدنستاین گفت:

 مهم است که توجه داشته باشیم با وجودی که سانحه اخیر یک پرواز ناموفق بود، اما احتمالا موفق‌ترین پرواز ناموفقی بود که می‌توانستیم تصور کنیم.

رویدادی که روز سه‌شنبه برگزار شد، نشست چهارم شورای به‌تازگی احیا شده‌ی ملی فضایی ایالات متحده بود که مایک پنس معاون رئیس جمهور ایالات متحده ریاست آن را برعهده دارد. نشستی که انجام شد، عمدتا بر تلاش‌های دونالد ترامپ برای تشکیل شاخه‌ی ششم ارتش موسوم به نیروی فضایی تمرکز داشت.

آیا شکر واقعا سیستم ایمنی را سرکوب می کند؟
مشاهده