عناوین و مشخصات ۱۲۶۰۰ منبع اقتصاد اسلامی با گروه‌بندی موضوعی در این اثر گرد آمده است.

دوره‌ی کامل کتاب «مأخذشناسی اقتصاد اسلامی» به زیور طبع آراسته شد. این اثر ارزشمند در چهار مجلد به قلم حسین صمصامی (سرپرست اسبق وزارت اقتصاد و استاد دانشگاه شهید بهشتی) و گروهی 10 نفره از همکاران وی طی زمانی حدود 4 سال گردآوری شده است. این کتاب شامل حدود 12600 اثر درخصوص اقتصاد اسلامی در دو دسته‌بندی «موضوعی» و «تاریخی» است. اثرهای گردآوری شده در این مجموعه عموماً از سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی هستند، گرچه موارد معدودی از زبانهای دیگر نیز در این کتاب گنجانده شده است.

بر همین اساس، صمصامیخاطرنشان کرد: در این کتاب، کوشش شده گردآوری جامعی از منابع موجود اقتصاد اسلامی از ابتدای قرن بیستم تا 2016 صورت گیرد. همچنین این منابع بصورت کاربردی کدگذاری JEL و طبقه‌بندی موضوعی شده است.

وی افزود: در این اثر برای موضوعات اقتصادی دسته‌بندی جامعی تعریف شده است؛ برای مثال موضوعاتی مانند بانک، عدالت، یا خمس و زکات و حتی اقتصاد مقاومتی، کد خورده و در دسته‌های جداگانه طبقه‌بندی شده است.

استاد اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه جامع‌تر از این مأخذشناسی‌ را در این موضوع، در جهان سراغ نداریم، اضافه کرد: این اثر بطور خاص مورد استفاده‌ی پژوهشگرانی قرار خواهد گرفت که مایل باشند در موضوعی خاص، از منابع تولید شده‌ی اقتصاد اسلامی بهره ببرند.

وی در ادامه با ابراز تأسف از ضعف اهتمام به تألیف و نشر آثار در زمینه‌ی مأخذشناسی تصریح کرد: مایه‌ی تأسف است که در موضوعاتی اینچنین، تأمین‌کننده‌ی مالی پیدا نمی‌شود. حتی دانشگاهها هم به این مسائل بها نمی‌دهند.

بخشنامه جدید بانک مرکزی به صرافی ها: فروش ارز تا سقف ۵ هزار یورو بلامانع است
مشاهده

وی افزود: بنده برای تهیه‌ی این مجموعه، هیچ مبلغی دریافت نکردم؛ حتی برای حق انتشار آن، فقط 4 دوره از این کتاب را به خودم دادند. در حالی که برای مطالعات جامع در موضوعات مختلف اقتصادی، در همان گامهای اولیه، حتماً نیازمند منبع‌شناسی هستیم.

وی اضافه کرد: گامهای بعدی این اثر، نیز در دستور کار قرار دارد که تهیه‌ی نوعی ممیزی این آثار است.

این اثر ارزشمند، توسط خبرگزاری قرآنی (ایکنا) طی هفته‌ی گذشته رونمایی شد و با تخفیف 50 درصدی، بصورت الکترونیکی در دسترس علاقه‌مندان قرار دارد.